IMG 2501A korábbi évekhez hasonlóan idén is a Megyeházán ünnepelték meg a Szociális Munka Napját a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltségének dolgozói és a kirendeltség fenntartásában működő intézmények munkatársai.

 

 

A kitartó edzések meghozták az eredményt, óriási sikereket ért el a közelmúltban a Pest Megyei Viktor Egyesített Szociális Intézmény sződligeti focicsapata.

Online Lelki Egészség Tanácsadás (OLET) oldalt hozott létre az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az SZTE, PTE és DE egyetemi partnereivel az EFOP-2.2.0-16-2016-00002 azonosítószámú „Gyermek és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastrukturális feltételek fejlesztése” elnevezésű kiemelt projektje keretében.

Immáron 15. alkalommal rendezték meg a Győzzél Györgyén! nevet viselő, nagyszabású sport- és szellemi vetélkedőt a Pest Megyei Borostyán Egyesített Szociális Intézmény Tápiógyörgyei Otthonában. Idén összesen hat társintézmény nevezett: Tápiószentmártonból, Füzesabonyból, Törökszentmiklósról, Tatabányáról és Újszászból érkeztek ellátottak a rendezvénynek otthont adó kastélyba.

Nagy izgalommal készültek a lakók és a dolgozók is a Pest Megyei Őszirózsa Egyesített Szociális Intézmény turai székhelyén megtartott farsangi ünnepségre. Nem volt hiány sem jelmezekben, sem előadásokban, sem jókedvben, sem farsangi fánkban.

A „Lehetetlen nincs – Egy nap a nevelőszülőkért” címet viselő, nevelőszülőséget támogató országos kampány Pest megyei állomása december 4-én került megrendezésre a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltségén. Nevelőszülők és szakemberek beszéltek a hivatásukról egy kötetlen pódiumbeszélgetés keretén belül, valamint a megyében működő nevelőszülői hálózatok is bemutatkozhattak.

2018. november 20-án adta át a Johannita Segítő Szolgálat képviseletében Porcsalmy László ispotályos úr a nagyértékű adományukat a Pest Megyei Viktor Egyesített Szociális Intézmény székhelyén, Sződligeten.