Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

Pest Megyei Kirendeltsége

Farsangi mulatság Turán

1Nagy izgalommal készültek a lakók és a dolgozók is a Pest Megyei Őszirózsa Egyesített Szociális Intézmény turai székhelyén megtartott farsangi ünnepségre. Nem volt hiány sem jelmezekben, sem előadásokban, sem jókedvben, sem farsangi fánkban.

Bővebben ...

Lehetetlen nincs – Egy nap a nevelőszülőkért

indexA „Lehetetlen nincs – Egy nap a nevelőszülőkért” címet viselő, nevelőszülőséget támogató országos kampány Pest megyei állomása december 4-én került megrendezésre a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltségén. Nevelőszülők és szakemberek beszéltek a hivatásukról egy kötetlen pódiumbeszélgetés keretén belül, valamint a megyében működő nevelőszülői hálózatok is bemutatkozhattak.

Bővebben ...

Adomány a Johannita Segítő Szolgálattól

52018. november 20-án adta át a Johannita Segítő Szolgálat képviseletében Porcsalmy László ispotályos úr a nagyértékű adományukat a Pest Megyei Viktor Egyesített Szociális Intézmény székhelyén, Sződligeten.

Bővebben ...

Szociális Munka Napja a Megyeházán

szoc1Jó hangulatú rendezvény keretén belül ünnepelték meg a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltségének dolgozói, valamint a kirendeltség fenntartásában működő intézmények munkatársai a Szociális Munka Napját.

Bővebben ...

Megújult a Borostyán Otthon

kehop1Új nyílászárókat, homlokzatot és födémet kapott a Pest Megyei Borostyán Egyesített Szociális Intézmény tápiószentmártoni épülete a KEHOP-5.2.2-16-2016-00021 azonosítószámú „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” című projekt keretében.

Bővebben ...

Nevelőszülők Napja

A Pest Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nevelőszülői Hálózata idén is megrendezte a már hagyományosnak számító, Nevelőszülők Napja alkalmából tartott ünnepséget a Pesti Vármegyeháza patinás dísztermében.

Bővebben ...

Hang és Kép – Fotók zenével

18100802Második alkalommal rendezte meg a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a Nemzetközi Fotópályázatot. A téma az idei évben is rengeteg lehetőséget tartogatott magában: Hang és Kép. A pályázóknak egy általuk készített fényképet kellett összepárosítani egy, a fotóhoz illő dallal.

Közel 100 pályamű érkezett be, amelyből a zsűri a 10 nyertes alkotáson kívül 38 fotót választott ki az Art Brut Galériában helyet kapó kiállításra. Haris László, neves fotóművész és egyben a zsűri elnöke elmondása szerint élmény volt a képek értékelése, mivel a pályaművekből áradt az őszinteség, és még csak nyomát sem találta műviségnek és mesterkéltségnek.

A Pest megyei pályázók közül hárman is értek el eredményt.

Bővebben ...

Szüreti nótákkal kezdődött, mulatozással ért véget a Szüreti Fesztivál Ócsán

img 0793Ínycsiklandó székes tanyasi-házi disznótorossal várták a vendégeket a szervezők szeptember 21-én az ócsai Hagyományőrző Szüreti Fesztiválra.

Bővebben ...

10. alkalommal szüreteltek Sződligeten

 2017. szeptember 14-én 10. alkalommal rendezte meg a Pest Megyei Viktor Egyesített Szociális Intézmény a hagyományőrző szüreti fesztivált Sződligeten.

Bővebben ...

A Tápiógyörgyei Pszichiátriai Betegek Otthona fennállásának 60. évfordulója

IMG 9864A Tápiógyörgyei Pszichiátriai Betegek Otthona a Györgyei Kastély épületében működik.

Bővebben ...