Tisztelt Fenntartó! 

Tájékoztatom, hogy a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs felállításáról szóló 1012/2020. (I. 31.) Korm. határozattal felállított Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs döntése értelmében minden szociális szakellátást nyújtó intézmény, valamint a szociális alapszolgáltatások, átmeneti gondozást nyújtó intézmények és a gyermekvédelmi szakellátások számára rendszeresen biztosításra kerülnek a központi keretből a járványügyi védekezést szolgáló védőfelszerelések. Főváros illetékességi területén lévő intézmények vonatkozásában a védőeszközök kiosztását a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltsége (a továbbiakban: Kirendeltség) koordinálja. 

  • A fővárosi illetékességűszociális szakosított ellátást nyújtó intézmények részére biztosítandó egy havi mennyiségű egyszer használatos sebészeti szájmaszkok, vizsgálókesztyűk és fertőtlenítőszerek, valamint antigén gyorsteszt kiosztására a 1221 Budapest, Leányka u. 1/b. szám alatt található, Oroszlános udvarban – 2021. május 17-19. napján - kerül sor az itt található szerinti időbeosztásban. 
  • fővárosi illetékességű alapszolgáltatást és átmeneti ellátást nyújtó szervezetek részére 2021.május 13-18. napján egy havi mennyiségű egyszer használatos sebészeti szájmaszk, vizsgálókesztyűk, továbbá kéz- és felületfertőtlenítő, valamint antigén gyorsteszt is kiosztásra kerül sor az itt található időbeosztásban. 
  • fővárosi illetékességű gyermekvédelmi szakellátás részére 2021. május 13-18. napján egy havi mennyiségű egyszer használatos sebészeti szájmaszk, továbbá kéz- és felületfertőtlenítő, valamint antigén gyorsteszt is kiosztásra kerül sor az itt található szerinti időbeosztásban. 
  • A többféle ellátást nyújtó intézmények esetén a védőeszközök minden ellátásra vonatkozóan egyidejűleg kerülnek átadásra.

Az érintett intézmények részére cca. 4 heti adag kerül kiosztásra, így ezúton kérem, hogy lehetőség szerint nagyobb méretű gépjármű álljon rendelkezésre.

Az antigén gyorstesztek kiosztására is a védőeszközök átadásával egyidejűleg kerül sor.

Meghatalmazás rendelkezésre állása esetén lehetséges több fenntartó/intézmény vonatkozásában a védőeszközök átvétele. 

A védőeszközöket raktározási kapacitás hiányában a Kirendeltség nem tudja tárolni, ezért kérem, hogy azok elszállításáról feltétlenül és maradéktalanul gondoskodni szíveskedjen a fentiekben megjelölt helyszínen és időpontban. 

A védőeszközök átadása a táblázat szerinti időrendben folyamatosan történik a munkatársaim koordinálása mellett, annak érdekében, hogy az átadás a lehető legrövidebb időn belül, a megfelelő távolság betartásával valósulhasson meg. Az átvevőnek az átadás-átvétel során maszk és védőkesztyű használata kötelező.

További kérdés esetén kérem, hogy Ponczok Magdolna Valéria kolléganőt keresse a +36 20 996 2880 telefonszámon. 

Tisztelt Fenntartó!

Tájékoztatom, hogy a központi keretből biztosított védőeszközök és fertőtlenítőszerek következő osztására a Pest megyei illetékességű intézmények vonatkozásában 2021. május 7. és 2021. május 12. napja között kerül sor az itt található ütemezés szerint.

A védőeszközök és fertőtlenítőszerek kiosztására az 1221 Budapest, Leányka u. 1/b. szám alatt található, Oroszlános udvarban kerül sor. Az átvevők részére az udvarba való behajtás biztosított. A védőeszközök és fertőtlenítőszerek átadása érkezési sorrendben valósul meg.

Az érintett intézmények részére cca. 4 heti adag fertőtlenítőszer és maszk, kesztyű, továbbá gyorsteszt kerül kiosztásra, így ezúton kérem, hogy a magas férőhelyszámú intézmények esetén lehetőség szerint nagyobb méretű gépjármű álljon rendelkezésre.

Meghatalmazás rendelkezésre állása esetén lehetséges több fenntartó vonatkozásában a védőeszközök átvétele.

Tájékoztatom, hogy a védőeszközök és fertőtlenítőszerek kiosztására a továbbiakban is fenntartónként, nem intézményenként kerül sor, kérem, hogy a fenntartó és az intézmények egyeztessenek az átvétel módjáról. Több intézménnyel rendelkező fenntartó esetén az egy intézmény általi átvétel abban az esetben lehetséges, ha az intézmény képviselője rendelkezik a fenntartó által kiállított, összes intézményre vonatkozó meghatalmazással.

A fertőtlenítőszereket és egyéb védőeszközöket raktározási kapacitás hiányában a Kirendeltség nem tudja tárolni, ezért kérem, hogy azok elszállításáról feltétlenül és maradéktalanul gondoskodni szíveskedjen a megjelölt helyszínen és időpontban.

További kérdés esetén kérem a fertőtlenítőszer, maszk, kesztyű kiosztás vonatkozásában Kerekes Nikoletta kolléganőt keresse a 06 20 332 4737 telefonszámon.

A gyorstesztek kiosztása tekintetében kérem, hogy Mészárosné Koncz Erika kolléganőt keresse a 06 30 749 4369 telefonszámon.

Tisztelt Fenntartók!

fővárosi illetékességű gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézmények részére biztosítandó egyszer használatos sebészeti szájmaszkok és fertőtlenítőszerek kiosztására a 1221 Budapest, Leányka u. 1/b. szám alatt található, Oroszlános udvarban – 2021. április 21. napján - kerül sor az itt található táblázat szerinti időbeosztásban.

Tisztelt Fenntartók!

fővárosi illetékességű  alapszolgáltatást nyújtó intézmények részére biztosítandó egyszer használatos sebészeti szájmaszkok, vizsgálókesztyűk és fertőtlenítőszerek kiosztására a 1221 Budapest, Leányka u. 1/b. szám alatt található, Oroszlános udvarban – 2021. április 19-20. napján – kerül sor az itt található táblázat szerinti időbeosztásban.